This full and extensive house refurbishment, extension, new garage with associated landscaping scheme was for a private client in Loughborough, Leicestershire and involved full architectural services from inception to completion.

The brief was to fully modernise and adapt a traditional 1920’s detached family house by converting the loft into two new bedrooms, extending the kitchen and dining area and introduce a new detached garage to the rear garden. 

A total overhaul which included all new services, all walls and ceilings were removed, re-plastered, a new decorative second stair case was introduced (to match existing), new architraves and skirting were installed, a new family bathroom and new en suites introduced and a contemporary single storey was added at ground floor to the rear.

Walters Architects were involved in the whole process from developing the brief to delivering the build. We secured Planning Permission, Building Control approval, obtained contractors quotations and administered the contract between the client and contractor. 

  • Building Type

    Private Dwelling (C3)

  • Project Type

    Extension and Refurbishment

  • Project Scope

    Full Services (RIBA Plan of Work Stage 6)

  • Size

    270m2 GIA

  • Status

    Completed

Douglasglass Living Room
Douglasglass Kitchen
Douglas Glass Kitching And Dining Area
Douglas Glass Bathroom
Douglas House Project Back View
Douglass Glass Project Back Of House

The project was a great success and the clients are delighted with their stylish new home.

Douglas Glass Garden And Back Of House
Douglasglass Garden View