This industrial unit was designed for the keeping of equestrian and garden maintenance equipment on land adjacent to a private house in Leicestershire.

Equestrian & Storage Building

Whilst it is only a relatively small unit we wanted the building to be as sympathetic to its surroundings as possible yet remain fundamentally practical and low cost. The building was located close to a boundary edge and finished in a green cladding panel so as not to stand out in the open countryside.

The unit is essentially an agricultural building and is not insulated. The interior roof panels have been treated to avoid condensation but fundamentally the building is a typical steel framed, profiled clad shed. 

Walters Architect have been involved with three different builds on this site now and have a good relationship with the client. We were able to establish the brief early on and then develop our services according to the clients requirement. We gained Planning Permission, Building Control Approval and the client sourced and worked with the builder to deliver the end result. 

  • Building Type

    Equestrian Store (B8)

  • Project Type

    New Build

  • Project Scope

    Full Services (RIBA Plan of Work Stage 4)

  • Size

    126 m2 GIA

  • Status

    Completed

Walters Launde Farm
Walters Launde Farm Outhouse
Walters Launde Inside